1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

BETA. NOT OFFICIAL. LibreELEC 8.0.1 Kodi 17.1 Test T8-S Plus v2

Discussion in 'T8-S Plus v2' started by ChrisM, Mar 28, 2017.

  1. SmokingElectronics

    SmokingElectronics Active Member

    okay I'm a bad guinea pig, I don't check out or care about problems as much as I probably should. like we all know you get what you pay for and not paying hulu, or Netflix etc i have gotten bored with the never ending problems and almost infinite number of different things that are causing them, but recently trakt service has been horrible on the forced firmware beats me it was everything starting to act up on kodi 16 back on my mxq box salts errors this error that error on and on now this box using only libreelec 8 70 percent stability same with the mxq went dual boot libreelec 8 70 percent more stable. but still flaws off and on addons seems like a unstable time anything free isn't ever going to be reliable or error free that's just a given beats me
     
  2. Alexandra Fassett

    Alexandra Fassett New Member

    I have been using LibreELEC 8.0.1 for about 2 weeks while I'm happy for the most part there are some problems that I find most annoying:
    1) Bluetooth says that there is no adapter (was working in 7.0.3) I use it for a Microsoft moues and keyboard.
    2) Remote key editor has problems in that it will not change any keys on my VIP remote, the settings that were mapped in 7.0.3 are still valid but I can not add new ones
    and the music menu has changed so I can not edit the Playlists, the standard IR remote works.
    3) After playing some Youtube streams the video playback in 1080p h265 is a little jerky, a reboot corrects this but it is annoying.
    4) The reboot process to change OS while in boot to Android or LibreELEC only works with the IR remote.
     
  3. Alexandra Fassett

    Alexandra Fassett New Member

    2) resolved... Apparently Keymap Editor needed a Save before any keys could be edited... WTF
     
  4. ChrisM

    ChrisM Administrator Staff Member

    Thank you for the feedback, most appreciated.

    1) Bluetooth in OpenELEC/LibreELEC didn't function for quite a long time, I was surprised when it started working, as the LibreELEC team had originally said it wouldn't be a high priority for their coders. I'll report it up the chain here, it might be worth popping over to the LibreELEC forum to see if the coders are working on a general fix for this
    2) Glad sorted now
    3) Reported up the chain, thanks for the information
    4) That is correct, the IR remote works during bootup, but any premium controller won't function until Android has loaded.
     
    Alexandra Fassett likes this.
  5. STRAINIE

    STRAINIE New Member

    juddering on kodi playback in LibreELEC after update to 8.0.1
     
  6. STRAINIE

    STRAINIE New Member

    i have factory reset twice no good
     
  7. ChrisM

    ChrisM Administrator Staff Member

    @STRAINIE
    Can you try this please:
    Boot LibreELEC up
    Settings (cog in top left almost when Kodi 17 opens)
    Player Settings,
    Videos,

    now click the bottom left corner so it goes from STANDARD to Advanced or Expert.

    Now change the "Render method" to Software.

    When you get a moment, can you let us know if that helps?
     
  8. STRAINIE

    STRAINIE New Member

    ALL GOOD IT WAS THE TV NOT SET RIGHT LOL [CHEERS]
     
  9. ChrisM

    ChrisM Administrator Staff Member

    @STRAINIE Can you let us know what you changed on your TV (and the make/model of the TV if you don't mind) please, in case it helps future visitors to this forum.
     
  10. STRAINIE

    STRAINIE New Member

    UPDATE ON THE KODI [ V ] PANASONIC [ TX-50DX700B WAS WORKING OK LAST NIGHT NOW BACK TO JUDDERING TODAY MOVED THE HDMI PORT AND THE MODE TO ONE SO I WILL CARRY ON PLAYING WITH THE TV TO GET IT RIGHT AND WILL GET BACK TO YOU IF I GET IT WORKING IF NOT I WILL CRACK UP LOL
    P.S I KNOW THE T8-S PLUS V2 BOX HIS OK I HAVE TRIED IT ON ANTHER TV AND IT WAS OK
    C.Y.SOON
     
  11. ChrisM

    ChrisM Administrator Staff Member

    @Alexandra Fassett I've had a chance to check the bluetooth properly, sorry for the delay.

    First step - factory reset. Back up anything important on the Android and LE side first, then follow the video here:


    Second - once reset and in LibreELEC again (don't forget the first boot into Andorid, please leave the device alone 15/20 minutes once you see the homescreen) double check that bluetooth is turned on, last entry in the Services menu in LibreELEC Config

    Third - I had to reboot the phone I tested with before it paired in LibreELEC. The bluetooth speaker however connected first time OK, BUT I had to set Settings>System Settings>Audio Output device and change to "PULSE: Default, Bluetooth Audio (PULSEAUDIO)". Can't remember if it automatically switched in previous releases, but once this was done, audio came through fine.
     
Loading...

Share This Page