1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

M8 android box is killing my internet

Discussion in 'EM8 - Earlier "M8" model with NO LED clock' started by Toddy, Nov 21, 2016.

  1. Toddy

    Toddy New Member

    Had my box up and running for a few months albeit with pretty rubbish speed which I'm stuck with for now.
    For no apparent reason the last week or so when I switch on the box it kills the internet speed to almost zero. It's hard wired and after switching it on has an immediate effect.
    The box is now unusable and I'm at a loss as to why ??
    Any ideas ?
     
  2. 8bitDev

    8bitDev Guest

    Hi

    Can you please do factory reset on your box so you could return it to its default settings.

    It may be that some of the applications is started from the starts(automatically start when box boots up) that takes most of the internet connection.

    Regards
     
  3. Toddy

    Toddy New Member

    I should have also said I tried powering up the box with the Ethernet cable unplugged and it still kills the internet !
    It's not set up for wifi so am bafffled .
     
  4. 8bitDev

    8bitDev Guest

    If box is not set up for internet connection at all,it can not be blamed for internet connection failing.
    If it was connected to wifi instead,please disconnect the box and try to test your connection on your PC by running speedtest in your web browser,rebooting your modem and if possible trying your box out in some other house on other modems(friends and family or work if possible).
    This is how you will know if maybe your modem got faulty,or it is problem with your box that is causing internet to fail.
    Please message with feedback if possible and have a nice day.

    Regards
     
  5. Toddy

    Toddy New Member

    Hi, I'm pretty certain now this is something to do with the hdmi out (when connected) on android box causing some kind of interference with the internet.
    I've tried the box (not connected to Internet in any way) at a friends and the same result -
    Box powered up - no change
    Hdmi connected - wifi speed drops massively.
    3 different cables tried all with the same result .
     
  6. 8bitDev

    8bitDev Guest

    Can you please message us directly regarding this problem on our email so we could locate your order?

    Regards
     
  7. Toddy

    Toddy New Member

    sorry I don't get you ? I thought I was replying to the thread ?
     
  8. 8bitDev

    8bitDev Guest

    Please message us to our email with your order ID on support@droidbox.co.uk
    Once we see details we will be able to provide you with further guidance.

    Please link the following thread in the message.

    Regards
     
Loading...

Share This Page